23948sdkhjf

Nyt offshore-samarbejde i Region Syddanmark

Alliancen for Grøn Offshore Energi vil sikre Danmarks plads som global leder indenfor teknologi til udvinding af vedvarende energi til havs.
- Vi kan kun bevare vores førsteplads, hvis vi står sammen. Alliancen for Grøn Offshore Energi er et nyt, spændende og fremadrettet samarbejde, som hurtigt vil give synlige resultater og genklang i Bruxelles, siger Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og nu blandt andet formand for det nye forsknings- og innovationscenter på Lindø, Lindoe Offshore Renewables Center.

Han vil fungere som formand for Alliancen for Grøn Offshore Energi indtil den stiftende generalforsamling i januar. I et formandskab med regionsrådsformand Carl Holst og formand for Offshore Center Danmark, Niels Aage Giversen.

Nationalt samarbejde
Poul Nyrup Rasmussen har sammen med Region Syddanmark været med til at tage initiativ til Alliancen for Grøn Offshore Energi, som på mødet fredag fik opbakning fra Danmarks andet store offshore-center Offshore Center Danmark i Esbjerg.

- Jeg vil gerne understrege, at Alliancen for Grøn Offshore Energi er et nationalt samarbejde, men det har alligevel været naturligt for os at træde til. Mange af de store virksomheder i offshorebranchen ligger i Syddanmark, og vi har derfor en helt klar interesse i at få etableret det nye samarbejde. Vi forventer, at der kan skabes mange nye arbejdspladser, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

- Det er et særdeles positivt initiativ, der er taget. Jeg bakker 100 pct. op om dette brede initiativ, siger bestyrelsesformand for Offshore Center Danmark, Niels Aage Giversen.

EU's massive satsning på vedvarende energi står helt centralt for Alliancen for Grøn Offshore Energi. Der bliver over de næste år investeret milliarder af euro i grøn teknologi - især udviklingen af næste generation af havvindmøller til 70 meter dybt vand og bølgemaskiner, som kan klare de barske forhold.

Målrettet forskning
EU-kommissionen har et mål om, at vindmøller i 2020 skal bidrage med en femtedel af EU's energiforbrug og i 2030 en tredjedel. EU vurderer, at der i de kommende 10 år årligt vil blive investeret 60 mia. kr. i vedvarende energi, og EU er også parat til at øge investeringerne betydeligt. Alliancen for Grøn Offshore Energi får da også derfor til huse i Bruxelles. I første omgang bliver der lavet et mindre sekretariat med tre ansatte, som skal varetage industriens interesser. Sekretariatet rykker ind hos Region Syddanmark, som i forvejen har kontor i byen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094