23948sdkhjf

Oliefund i Nordsøen

Wintershall Noordzee B.V har fundet olie i Ravn-3 boringen i den danske del Nordsøen.
Wintershall Noordzee B.V. har fundet olie i boringen Ravn-3 (5504/5-2) i den vestligste del af den danske del af Nordsøen, oplyser Energistyrelsen.

Ravn-3 blev boret som en afbøjet boring og sluttede i lag af Trias alder i 4469 meters dybde målt lodret under havets overflade. Boringen fandt øvre jurassiske sandstenslag med indhold af olie og gas. Ved en prøveproduktion blev der produceret olie.

Igangsætning af olieproduktion til vurdering
Ravn-3 ligger ca. 1,5 km syd for Ravn-1 boringen, hvor der i 1986 ligeledes blev gjort fund af olie. Efter Ravn-2 vurderingsboringen (udført i 1987) vurderede den daværende rettighedshaver, at der ikke var baggrund for etablering af en feltudbygning. Selskaberne i tilladelse 5/06 skal nu vurdere resultaterne fra Ravn-3 boringen nærmere for at kunne afgøre, om der er baggrund for at igangsætte produktion af olie fra området.

Borearbejdet i Ravn-3 blev påbegyndt den 15. september 2009 med boreplatformen Noble George Sauvageau. Boringen bliver nu lukket på en sådan måde, at den senere eventuelt vil kunne genanvendes.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094