23948sdkhjf

Et skub til den grønne energi

Vækstforum for Region Midtjylland besluttede onsdag at støtte otte nye projekter inden for energiområdet.
Det handler om at udnytte vindmøllernes overskudsenergi, om at føre fjernvarmesektoren ind i fremtiden, om at synliggøre den grønne energiforsyning i bygninger på en pædagogisk måde, om at lave biogas af alger og etablere et stort ledningsnet til biogassen og om bølgeenergi.

De otte projekter, som Vækstforum for Region Midtjylland på sit møde onsdag besluttede at støtte, styrker udviklingen af vedvarende energi, men de styrker samtidig erhvervsudviklingen i regionen.

Formanden for Vækstforum, Bent Hansen, glæder sig over den mangfoldighed, som de otte projekter repræsenterer.
- Dels er det mange teknologier, der kommer i spil her. Dels er projekterne geografisk spredt over hele regionen, og på den måde er de med til at understøtte vores vision om en region i balance – en region, der forstår at udnytte de styrker, som de forskellige områder i regionen i forvejen besidder, siger Bent Hansen.

En særlig satsning
Projekternes samlede udgift udgør 68 mio. kroner, hvoraf Vækstforum anbefaler Regionsrådet at støtte med de 11,3 mio. kroner.

Målet med Region Midtjyllands satsning på energi- og miljøområdet er at skabe erhvervsudvikling og vækst. Det skal især ske ved udvikling og demonstration af ny teknologi og ved at etablere samarbejder mellem virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner og andre relevante aktører. Desuden ser regionen gerne, at uddannelsesindsatsen inden for energi- og miljøområdet højnes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047