23948sdkhjf

COP15 bør stile mod en global CO2-pris

En global pris på CO2 er højest på ønskelisten fra erhvervslivet i forhold til, hvad der skal komme ud af klimatopmødet – COP15. Det vurderer DI Energibranchen.
DI Energibranchen vurderer, at en sådan global aftale vil styrke konkurrenceevnen for danske virksomheder. Det gælder både virksomheder som producerer og udvikler energi- og klimateknologi og alle energiforbrugende virksomheder.

Hvis klimatopmødet – COP15 – når frem til at få alle verdens lande med på en global aftale, vil danske virksomheder kunne se frem til en stærkere position end virksomheder i andre lande.

- Det vil ikke blot opfylde et stort ønske fra vores branche. Det vil også lægge låg på verdens udledninger af CO2, og det vil gavne danske virksomheders konkurrenceevne, da Danmark allerede har høje afgifter og danske virksomheder derfor allerede er energieffektive og har klimaløsningerne, vurderer branchedirektør for DI Energibranchen, Anders Stouge.

Virksomhederne leverer løsningerne
Han peger på, at det er politikerne, der skal lave klimaaftalen, mens virksomhederne skal levere løsningerne. Det er da også budskabet på Bright Green-udstillingen denne weekend i Forum i København under klimatopmødet.

Udstillingen, hvor 175 virksomheder fra hele verden fremviser teknologiske løsninger på klimaproblemerne, skal overbevise de mange embedsmænd og statsoverhoveder om, at de teknologiske løsninger er til stede.

Alle er velkommen til at komme forbi og besøge BRIGHT GREEN udstillingen.

Kilde: DI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094