23948sdkhjf

Samsø Energiakademi søger penge til markedsføring

Samsø har formået at skabe sig et navn på den internationale scene, når det kommer til selvforsyning af vedvarende energi. Men nu må Samsø Energiakademi gå tiggergang for folketingets energipolitiske udvalg.
Samsø Energiakademis leder Søren Hermansen opsøger nu Folketingets energipolitiske udvalg i håbet om at vende hjem til den grønne ø med en pose penge. Det koster nemlig at komme i de internationale mediers søgelys.

Samsø er blevet verdenskendt for at være 100% selvforsynende med vedvarende energi. Men til nytår mister øen et årligt tilskud på to mio. kr. Hvis det ikke ændres, så er det slut med at servicere internationale medier som BBC og The Times.

- Vi mister en markedsføringsmulighed af Danmark med den her Samsø-historie, som allerede er plantet i verdenssamfundet. Så går de internationale medier bare andre steder hen og finder lignende historier, siger Søren Hermansen.

Venstres energiordfører maner til ro og besindighed.
- Samsø-projektet er et udstillingsvindue uden lige. Derfor vil jeg gøre mit for, at akademiet også kan fortsætte fremadrettet. Derfor vil jeg med den nye klima- og energiminister drøfte økonomien med henblik på at finde en løsning, siger Lars Kristian Lilleholt til P4.

Kilde: P4 østjylland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078