23948sdkhjf

Klima-ekspert: Varmeværk en fejlinvestering

I Kjellerup i det midtjyske har man store planer om etablering af et affaldsforbrændings-anlæg til en milliard kroner. Nu kalder en klima-ekspert investeringen for en fejl.
Klima-forsker fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i Foulum, Jørgen E. Olesen, kalder Kjellerups milliardinvestering i et affaldsforbrændingsanlæg for en fejl. Han mener, at vi om få år vil kunne anvende affald til mange andre ting, end til produktionen af varme.

- At satse på et meget stort anlæg her og nu hvor vi bare brænder affaldet af, det er ikke nogen langtidsholdbar investering. Jeg synes faktisk det er en fejlinvestering, siger Jørgen E. Olesen, forskningsprofessor ved Århus Universitetet, DJF, Foulum til Tv2 Midt-Vest.

Affaldsvirksomheden L90, der står bag opførelsen af anlægget, er af en anden opfattelse. Her mener man, at Jørgen E. Olesen tager fejl, og at der i de kommende 20 år vil være brug for afbrænding af affald i forbindelse med varmeproduktion. Og det er lige netop den tid, det tager at afskrive milliard-investeringen.

Efter planen skal byggeriet af forbrændingsanlægget ved Kjellerup begynde om et år - og det skal stå klar i 2013.

Kilde: Tv2 midt-Vest

Læs mere om: L90
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078