23948sdkhjf

Ny pjece om vindmøller i Danmark

Energistyrelsen har netop udgivet en pjece til introduktion til elproducerende vindmøller i Danmark. Den er rettet mod kommuner, vindmølle-aktører og andre interesserede parter.
Energistyrelsen har udgivet en ny pjece, ”Vindmøller i Danmark”. Pjecen er udarbejdet i samarbejde med By- og Landskabsstyrelsen, Vindmøllesekretariatet, Miljøstyrelsen og Statens Luftfartsvæsen.

Formålet med pjecen er at give en samlet introduktion til elproducerende vindmøller i Danmark. Pjecen er rettet mod kommuner, vindmølleaktører og andre interesserede parter, der dermed får indblik i relevante emner om vindmøller. Det har været hensigten, at beskrivelserne af de enkelte temaer på uddybende måde giver svar på ofte stillede spørgsmål om vindmøller.

Pjecen beskriver udviklingen af vedvarende energi i Danmark, de energipolitiske målsætninger samt udfordringerne på vindkraftområdet. Vindmøllers miljømæssige egenskaber og de lokale udfordringer, møllerne har i form af skyggekast og støj, er derudover beskrevet. Foruden de generelle regler for opstilling af møller på land er også havvindmøller og disses administrative set-up i en one stop shop myndighedsmodel medtaget i beskrivelsen.

Værditabsordningen, køberetsordningen, den grønne ordning og garantiordningen, der er en del af den energipolitiske aftale fra 21. februar 2008 og indført i VE-loven, er ligeledes omtalt. Pristillæggene, der ydes til vindmølleelektricitet, præsenteres, og endelig sættes vindkraftproduktionen ind i en samlet ramme i forhold til det samlede europæiske elsystem.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109