23948sdkhjf

Novozymes vinder kapløb med Danisco

De to danske selskaber Danisco og Novozymes har i mere end to år kæmpet om en kontrakt på levering af enzymer til Dong Energys nye bioethanolanlæg i Kalundborg. Novozymes trækker det længste strå.
Danisco skal levere langt mindre mængder af enzymer til Inbicon, Dong Energys nye bioethanol-anlæg i Kalundborg, end først antaget. Års kamp med Novozymes om kontrakten med Dong er nemlig tabt.

- Det er en vigtig aftale for Novozymes at skulle levere en stor del af enzymerne til Inbicons nye demonstrationsfabrik. Det er en aftale, vi har arbejdet hårdt for at trække i land, siger Poul Ruben Andersen, der er Marketingdirektør i Novozymes’ biobrændstof-division.

Novozymes’ aftale offentliggøres i dag, efter Danisco i onsdags offentliggjorde, at selskabet skal levere enzymer til Inbicon.

Poul Ruben Andersen vil ikke ud med, hvor store mængder enzymer, der er tale om, men ifølge Børsens oplysninger er der tale om 75-80% af Inbicons samlede enzym-forbrug.

- Jeg vil ikke sige andet, end at vi får leveret enzymer fra både Novozymes og Danisco, og vi er glade for samarbejdet med dem begge, siger Michael Persson, der er direktør i Inbicon til dagbladet Børsen.

Det er ikke lykkedes for dagbladet Børsen at få en kommentar til kundeforholdet til Inbicon eller konkurrencen med Novozymes.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144