23948sdkhjf

Royal bioethanol hos Inbicon

Ved indvielsen af Inbicons bioethanolanlæg ved Asnæsværket onsdag var det royal halm, der blev anvendt i produktionen. Prins Joachim havde til lejligheden medbragt eget halm fra Schackenborg i det sønderjyske.
Onsdag kunne Prins Joachim overvære indvielsen af Inbicons bioethanol-anlæg ved Asnæsværket. Anlægget er verdens største og første, hvor produktionen baseres på halm. Derfor havde prinsen også medbragt halm fra Schackenborg.

Det var da også prinsens eget halm, der blev benyttet, da han kunne trykke på knappen og sætte anlægget i gang.

Efterfølgende understregede Prins Joachim vigtigheden af landbruget i forbindelse med klimaløsningen.

- Danmark er førende med vindkraft, og nu er Danmark igen i en førerposition med dagens indvielse, sagde prinsen.

Til indvielsen talte både Anders Eldrup, adm. direktør hos Dong Energy og Niels Henriksen, adm. direktør hos Inbicon.

- Vi ønsker at bidrage med en løsning på transportsektorens udfordring med CO2-udledning. Bioethanolanlægget skal demonstrere, at vi er i stand til at producere såkaldt 2. generations bioethanol på baggrund af affaldsprodukter. Tager det globale marked teknologien til sig, giver det nye eksportmuligheder, siger administrerende direktør i DONG Energy, Anders Eldrup.

Bioethanolanlægget opføres af Inbicon, DONG Energy’s teknologiselskab. Udover bioethanol bliver også lignin-biopiller og C5-melasse resultater af produktionen. Biopillerne kan indgå som brændsel i kraftværker, og C5-melasse kan blandt andet anvendes som dyrefoder. Dermed bliver alle elementer i biomassen udnyttet.

- Allerede under FN’s klimakonference i København i december har vi et udstillingsvindue. En del af bilflåden, der skal transportere de delegerede rundt under konferencen, skal køre på Inbicons bioethanol iblandet benzin. Derudover har vi afsat fem millioner liter til Statoil, siger administrerende direktør i Inbicon, Niels Henriksen.


Kilde: Nordvestnyt.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078