23948sdkhjf

Esbjerg Forsyning vinder årets Energipris

Tre ansatte fra Esbjerg Forsyning vinder årets Energipris, der blev uddelt torsdag af DANVA på VandTek 09.
Der skal en god idé til et godt produkt – og det er netop, hvad tre ansatte på Renseanlæg Øst i Esbjerg har bedrevet. Trioen bestående af Preben Eriksen, Ole Kristensen og Kim Trondhjem Bank har sparet 30 % på anlæggets årlige energiforbrug – i alt 900.000 kWh og 450 ton CO2 om året. Den indsats har nu sikret dem Energi Prisen 2009, som blev delt ud på VandTek i Odense 12. november.

Returslam
- Vores tanke var at skabe et nyt system til returføring af slam. Det er lykkedes ved at sætte en skillevæg op i renderne, der gør det meget nemmere at suge slammet tilbage, og det giver en strømbesparelse på 30 %, fortæller Kim Trondhjem Bank, Esbjerg Forsyning.

Brillant idé
- Det er ganske enkelt en brillant idé. Yderligere er ideen til projektet opstået nedefra i organisationen, og den er ikke købt ude i byen. Med en meget lille investering er der opnået en betragtelig energibesparelse, der virker med det samme, lyder begrundelsen fra dommerpanelet, som består af Lars Schrøder, formand for DANVAs Tekniske Råd, projektleder Poul Erik Pedersen fra Elsparefonden og Jakob Andersen fra Spildevandsteknisk Forening.

Kilde: Messecenter Herning

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083