23948sdkhjf

Qinetiq og Vestas lancerer radar-teknologi til vindmøller

Den britiske konsulentvirksomhed har sammen med Vestas udviklet en teknologi, der skal hindre, at vindmøller forstyrrer radarer.
De to virksomheder kan nu melde om en succesfuld test af det nye system. Sammen har de designet en 44 meter lang vindmøllevinge, som er blevet afprøvet i en vindmøllepark i Nordfolk i Storbritannien.

Projektet, der har løbet over de seneste fem, har resulteret i en speciel ”stealth turbine”-teknologi, der markant kan reducere de radarsignaler, som vindmøllerne udsender. Systemet er så effektivt, at signalerne nu kan filtreres væk af de luftfarts- og forsvarsmyndigheder, der benytter radarer.

Systemet har et stort potentiale, idet der alene i Storbritannien anslået er vindmølleparker med en samlet effekt på 9 GW, som lige nu står på standby på grund af protester fra radaroperatører.

Stealth turbinerne bruger en række radar absorberende materialer (RAM), der integreres i den almindelige produktionsproces for både naceller, vinger og tårne. Disse inkluderer modificerede kompositter til nacelle- og vingeproduktion samt en speciel RAM-belægning, der kan sprøjtes direkte på tårnet og andre statiske overflader.

Kilde: Qinetiq - http://www.qinetiq.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159