23948sdkhjf

Video: Sol- og vindenergi skal lagres i gigantiske havlagre

Esbjerg bliver første hjemsted for konceptet.

European Energy har udviklet energilagringssystemet GigaStore, der blev præsenteret  på en energipolitisk konference her til eftermiddag.

Forud for præsentationen havde konceptet allerede vakt opsigt – men det blev præsentationen af konceptet ikke mindre opsigtsvækkende af – heller ikke da adm. direktør hos European Energy Knud-Erik Andersen kunne fortælle, at man er godt på vej med den første udgave af GigaStore. 

- Vi er i gang i Esbjerg. Anlægget i Esbjerg skal afløse den eksisterende kulblok, og vi er i gang med at teste af om det kan blive til noget i samarbejde med forsyningsselskabet, lyder det fraa European Energy.  

Mens der allerede er gang i planerne i Esbjerg, gemmer der sig i skuffen sig skitserne til et varmelagerprojekt, der kan sørge for fjernvarme til hele København. 

- København har vi lavet som illustration for at vise størrelsen. Vi er med andre ord ikke i gang i København, hvor det illustrerede lager er ca. 50 mio. m3, oplyser European Energy.

Konceptet EE GigaStoragegår ud på, at man lagrer energi fra vindmøller og solceller som varmt vand i store kystnære vandlagre, indtil man skal bruge det varme vand til fjernvarmeproduktion.

- EE GigaStorage er en gamechanger i vores kamp mod klima-forandringerne. Der er ingen grænser for størrelsen på vores løsning og det vil være en konkurrencedygtig løsning ud for kysten ved alle fjernvarme- og fjernkølede byer. Vi forventer stor efterspørgsel på løsningen, som allerede kan konkurrere prismæssigt med andre løsninger, siger Knud-Erik Andersen.

Se hvordan konceptet fungerer i videoen herunder.  

 

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078