23948sdkhjf

Vestas lander dansk ordre til amerikansk projekt

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) investerer på vegne af fonden Copenhagen Infrastructure II 81 millioner dollars i opførelsen af onshore-vindmølleparken Bearkat I i Glasscock County i Texas.

-  Vores investering i Bearkat I udgør en attraktiv mulighed for at tilføre yderligere diversificering til den eksisterende portefølje i vores fond. Bearkat I er vores første equity-investering indenfor onshore vind i USA og vores andet onshore vindprojekt i Texas. Vi ser frem til at påbegynde opførelsen af projektet i samarbejde med vores partnere, leverandører og lokalsamfundet”, siger Christian Skakkebæk, Senior Partner i CIP.

43 eller 57 møller 
Bearkat skal bestå af 57 V126-3.45 MW Vestas møller med en samlet kapacitet på 196,7 MW, oplyser CIP i en meddelse.

I en anden meddelse oplyser Vestas, at man har modtaget en ordre på 43 styk af V126-3.45 MW møllerne til Bearkat I.

Hvorfor der er tale om to forskellige antal møller, forklarer Christian Skakkebæk således: 

- Projektet er på 57 møller, men fordi vi har en mulighed for at bruge nogle møller, som er omfattet af en tidligere aftale med Vestas, er der for Vestas tale om mellem 43 og 57 ”nye” møller.

I drift i 2017
Bearkat I forventes at indlede kommerciel drift i fjerde kvartal af 2017 og kvalificerer sig til 100% Production Tax Credits (PTC), som er den amerikanske støtteordning til vedvarende energi.

PTC’erne vil blive erhvervet af tax equity investorer, som indtræder inden opstarten af den kommercielle drift af vindmølleparken, og som vil yde de resterende 190 millioner dollars af de samlede projektomkostninger.

Bearkat I vil blive opført af Black & McDonald, en førende entreprenør på det nordamerikanske onshore vindenergimarked. Vestas skal stå for drift og vedligeholdelse af turbinerne via en 20-årig serviceaftale, og E.On Energy Services vil levere ”route to market” service og vil være ansvarlig for drift, vedligeholdelse og administration af vindmølleparken. Hovedtransformeren vil blive leveret af Royal Smit Transformers BV.

Bearkat I er blevet udviklet i samarbejde med TriGlobal Energy, som har hovedkontor i Dallas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.165