23948sdkhjf

Varmepumpeanlæg rejser sig i Kalundborg

I efteråret 2016 landede AEA ordren på et 10 MW varmepumpeanlæg til Kalundborg Forsynings spidslastcentral, hvor restvarmen i det 25 grader varme spildevand skal bruges til produktion af fjernvarme.

Ved modtagelsen af ordren gik AEA straks i gang med arbejdet og i denne uge har man holdt rejsegilde på bygningen, der skal huse varmepumpen.

På billederne kan du følge arbejdets gang fra 1. spadestik til rejsegildet i tirsdags – et arbejde, der går helt efter planen.

- Arbejdet skrider frem som det skal i Kalundborg, og vi følger tidsplanen. Murene er rejst, vi har modtaget varmevekslerne, og i næste uge forventer vi at få selve varmepumperne leveret, fortæller Anders Nicolajsen, projektchef hos AEA .

Anlægget skal være i drift i juli 2017.

AEA skal levere ...
I AEA’s leverance indgår en 10 MW varmepumpe, CIP system, ny 430 kvadratmeter stor varmepumpebygning, facaderenovering af eksisterende bygning, rørinstallationer samt el- og styringsarbejder for varmepumpen herunder ny forsynings-og styretavle for de eksisterende spildevandspumper.

- Varmepumpens kapacitet er fordelt på i alt 12 stk. stempelkompressorer og der anvendes ammoniak som kølemiddel. Varmepumpekapaciteten opsplittes på tre linjer, der uafhængigt af hverandre kan levere en tredjedel af kapaciteten. Dermed sikres en høj grad af forsyningssikkerhed, skriver Ander Nicolajsen i projektdagbogen.

Mens ombygningen af Asnæsværket står på skal varmepumpen køre mere end 8.000 timer/år. Efterfølgende vil varmepumpen stå som spids- og reservelastcentral.

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11