23948sdkhjf

Tilslutningspris dødsstød til Aalborg-Kongerslev-fusion

590 forbrugere hos Kongerslev Fjernvarmeværk bliver ikke en del af Aalborg Kommunes forsyningsselskaber. Bestyrelsen har netop fået generalforsamlingens opbakning til at stoppe forhandlingerne med Aalborg. Det er tilslutningsprisen, der har været afgørende for beslutningen.
Forbrugerne hos Kongerslev Fjernvarmeværk vil fortsat få varme fra Kongerslev Fjernvarmeværk og ikke Aalborgs forsyningsselskaber. Forhandlingerne om at lade sig overtage var ellers indledt, men nu har bestyrelsen hos Kongerslev Fjernvarmeværk fået generalforsamlingens opbakning til at afbryde disse.

Formand Henning Rytter fra Kongerslev Fjernvarmeværk kan oplys,e at det nemt kunne være blevet en bekostelig affære. Tilslutningsbidraget til Aalborgs forsyningsselskaber er nemlig ikke sådan at kimse af.

- Vi har prøvet at se, hvordan situationen ville være for Kongerslev by som helhed. Tilbagebetalingstiden ville være 35 år. For et typisk hus på 170 kvadratmeter ville en tilslutning til Aalborg koste 90.000 kroner, og det er ganske enkelt for dyrt, siger Henning Rytter til nordjyske.

Med til billedet hører også, at Kongerslev Fjernvarme for andet år i træk har sænket prisen på varme, så den ikke ligger langt over den billige pris i Aalborg.

Kilde: Nordjyske.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11