23948sdkhjf

Dansk Energis klage over Svenska Kraftnät efterkommes af EU-Kommissionen

Tilbage i juli 2006 indbragte Dansk Energi en klage over Svenska Kraftnät for EU-Kommissionen. Nu er sagen om Svenska Kraftnäts eksport-begrænsninger afgjort til fordel for Dansk Energi.
I juli 2006 klagede Dansk Energi over Svenska Kraftnät til EU-Kommissionen. Som følge heraf indledte EU-Kommissionen en sag mod Svenska Kraftnät, da man havde mistanke om at svenskernes eksportbegrænsninger var i strid mod EU-traktaten om misbrug af dominerende stilling.

Nu er sagen afsluttet, og kommissionen har vurderet, at Svenska Kraftnäts handlinger har favoriseret svenske forbrugere på bekostning af forbrugerne i nabolandene,

- Vi glæder os over, at sagen om Svenska Kraftnäts begrænsninger på overførslen til Danmark nu er afgjort. Det vil gavne både konkurrencen og forbrugerne, siger chefkonsulent Charlotte Søndergren, Dansk Energi.

Nu har EU-Kommissionen og Svenska Kraftnät indgået en aftale, der indebærer, at Sverige fra 2011 skal inddeles i to eller flere såkaldte budområder. Det vil sige, at markedsbaserede prissignaler bliver givet til producenter i Sverige, afhængig af om produktionen er placeret nord eller syd. Det betyder, at den kapacitet, der er til rådighed i kablerne også er til rådighed for handlen med strøm. Det slår Kommissionens afgørelse i dag fast.

- Den konkrete udformning af budområder er selvfølgelig afgørende for effekten. Det vil vi i Dansk Energi følge nøje. Vi håber på en åben og transparent proces, siger Charlotte Søndergren.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093