23948sdkhjf

Dong Energy fordobler sine fremtidige gasleverancer fra Gazprom

GazpromExport (Gazprom) og DONG Energy har i dag underskrevet en kontrakt om levering af gas til DONG Energy via Nord Stream-rørledningen i Østersøen. Gassen skal leveres ved den dansk-tyske grænse.
I juni 2006 underskrev Gazprom og Dong Energy en kontrakt, hvor Gazprom skulle levere en mia. m3 gas om året fra 2011 i en periode på 20 år. Kontrakten indeholdt en option på en markant forøgelse af de årlige mængder. Denne option er nu blevet delvist udnyttet med denne nye tillægskontrakt, hvorunder Gazprom fra 2012 skal levere yderligere en mia. m3 gas om året for en periode på 18 år ved at sende gas gennem Nord Stream-rørledningen. Kontrakten er afhængig af færdiggørelsen af anden del af Nord Stream-rørledningen.

- Vi er meget tilfredse med, at vi med denne tillægskontrakt styrker vores langsigtede samarbejde med Gazprom. Forsyningerne fra Gazprom er en del af vores sourcing-strategi, der bygger på en række forskellige forsyningskilder med henblik på at sikre vores energiforsyning, siger Kurt Bligaard Pedersen, koncerndirektør i Dong Energy.

Aftalen supplerer nuværende gasleverancer fra Dong Energy's E&P-produktion og langsigtede kontrakter om leverancer fra nordvest Europa, som vil suppleres
yderligere fra 2011 med LNG-terminalen Gate i Rotterdam. Med den brede portefølje er Dong Energy i en stærk position til at sikre forsyningerne til det danske og svenske marked i fremtiden.

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke de tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2009 eller det udmeldte forventede investeringsniveau.

Kilde: Dong Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14