23948sdkhjf

Forsker: Nyt byggedirektiv sætter stopper for vind og sol

Europakommissionens forslag til nyt "Direktiv om bygningers energimæssige ydeevne" møder stor kritik af byggeforsker. Han forudser, at direktivet, hvis det gennemføres, vil blive en direkte underminering af danske planer om solceller og vindmøller.

Det skriver Ingeniøren.

-  Det nye direktiv ændrer den måde, man vægter energieffektiviteten af de forskellige energiproduktionsformer. Gennemføres direktivet, så vil det eksempelvis i parcelhusområder være langt billigere at opfylde bygningsreglementens energikrav ved at installere en brændeovn eller et pillefyr, end selv den billigste varmepumpe eller fjernvarmeinstallation. Det betyder, at vi får en helvedes masse afbrænding af biomasse i de kommende år, siger forskningschef hos Statens Byggeforskningsinstitut ved AAU, Søren Aggerholm.

Han vurderer, at selvom biomasse er CO2-neutralt, så er vindmøller og solceller lige en tand bedre - end at fyre partikler op i luften, udover sig selv og naboen.

Søren Aggerholm har lavet analysen af EU-direktivets konsekvenser for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som samarbejder med Energistyrelsen om at påvirke forslaget fra Europakommissionen.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172