23948sdkhjf

Danfoss etablerer produktion og nyt selskab i USA

Nu skal teknologien inden for sol- og vindenergi samt el- og hybridbiler revolutioneres.

Danfoss og den amerikanske industrigigant General Electric (GE) indgår et strategisk samarbejde. Det oplyser den danske koncern i en pressemeddelelse.

Samarbejdet gør Danfoss Silicon Power til verdens førende producent af silicium-karbid (SiC)-powermoduler. SiC-powermodulerne anvendes til at skabe mindre, hurtigere og mere effektive elektroniske enheder og ventes at revolutionere teknologien inden for sol- og vindenergi samt kommende generationer af el- og hybridbiler. 

- Dette er et meget vigtigt skridt for Danfoss og for virksomhedens fremtidige vækstplaner i USA, som udgør vores største marked. Samarbejdet med GE har stor strategisk betydning for Danfoss, og vi har tilsvarende store forventninger til den videre udvikling på dette højt specialiserede område, siger koncerndirektør og COO i Danfoss, Kim Fausing.

Starter produktion næste år
Det strategiske samarbejde indebærer, at Danfoss Silicon Power etablerer sig i Utica i delstaten New York, hvor det transatlantiske samarbejde bliver en del af New York Power Electronics Manufacturing Consortium (NY-PEMC).

Der starter man primo 2018 produktionen af powermoduler med SiC-chips fra GE og forventer at skabe hundredevis af jobs i de kommende år.

SiC-powermodulerne
Powermoduler med SiC-chips er svaret på en global efterspørgsel på mindre, hurtigere og mere effektive elektroniske enheder. SiC-powermoduler kan for eksempel reducere strømforbruget i elektriske biler med 10 procent og energiforbruget i datacentre med 5 procent, ligesom de kan sænke vægten på et fly med 500 kg. I fremtiden ventes powermodulerne at blive anvendt inden for bl.a. shipping, offshore og hospitalsteknologi.

Danfoss Silicon Power producerede virksomhedens første powermodul i 1998 i Notorf, Tyskland. Produktionen voksede hurtigt ud af rammerne, og fabrikken flyttede til Slesvig. Allerede i 2011 var der behov for ekstra kapacitet, og Danfoss Silicon Power rykkede i 2012 ind i en en meget større, nyistandsat fabrik i Flensborg. Her beskæftiger man i dag cirka 450 medarbejdere. 

Delstaten New York, der finansierer alle startomkostninger og produktionsfaciliteter i Utica. Danfoss leaser bygning og produktionsudstyr af delstaten.

New York Power Electronics Manufacturing Consortium (NY-PEMC) er et privat-offentlige konsortium, der sammen med tilsvarende programmer blev etableret af delstaten New York i 2014 med en samlet investering på mere end 140 mia. kr. med det formål at skabe højteknologiske arbejdspladser.

Indgang til marked i voldsom vækst
Samarbejdet med GE styrker Danfoss’ tilstedeværelse i USA, og man ser et stort potentiale i produktionen:

- Danfoss opnår en unik position som den eneste uafhængige powermodul-producent i USA med GE som kunde fra dag ét. Det åbner en dør til det amerikanske marked, hvor efterspørgslen på de moduler, som Danfoss Silicon Power producerer, ventes at vokse eksplosivt frem mod 2020, siger Claus A. Petersen, General Manager for Danfoss Silicon Power.

Med 330,000 medarbejdere er GE en af klodens største elektronikkoncerner, som har investeret millioner af dollars i udviklingen af de ultratynde chips til SiC-powermodulerne. 

Danfoss Silicon Power med base i Flensborg er blandt verdens førende producenter af powermoduler, som anvendes i en lang række applikationer inden for industrien, vedvarende energi og autobranchen. De har indtil videre leveret powermoduler til servostyringen i mere end 25 millioner biler. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095