23948sdkhjf

Hofor skifter mere damp ud med varmt vand

Dampkonverteringen i Indre By i København skal være tilendebragt i 2022.

Hofor er ved at skifte dampen i det københavnske fjernvarmenet ud med varmt vand.

Som et led i dampkonverteringen er Hofor gået i gang med at lægge nye fjernvarmerør i Vester Farimagsgade. De nye rør skal fortsætte af Nørre Farimagsgade, og skal derfor krydse H.C. Andersens Boulevard.

- I dette projekt lægger vi lidt over 1 kilometer rør. Med et fremløb og et returrør, så bliver det totalt over 2 km rør i Vester og Nørre Farimagsgade inklusive krydsningen af H.C Andersens Boulevard, oplyser Hofor.

Arbejdet foregår i etaper
Gravearbejdet vil foregå i etaper og noget af det vil foregå i aften- og nattetimerne i forsøget på at være til så lidt gene for borgerne som muligt.

Det er Isoplus, der leverer rørene mens gravearbejde og rørlægning varetages af flere entreprenører.

- Der er flere entreprenører på hele strækningen i Farimagsgade, da det er et stort område. I selve krydset er det Aarsleff Kamco, og i Nørre Farimagsgade er det NCC, oplyser Hofor.

Tættere på 100 procent varmt vand

Arbejdet vil vare fra februar til oktober, og når det er færdigt vil man være et skridt nærmere den fulde konvertering fra damp til fjernvarme.

- Omkring en tredjedel af fjernvarmen produceres i dag som damp, primært i Indre By. Hele nettet vil være konverteret til varmt vand i 2022, oplyser Hofor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11