23948sdkhjf

Strøm lagres i underjordiske balloner

To ingeniører fra Sønderborg vil etablere et forsøgsprojekt, der skal gøre det muligt at lagre strøm fra vindmøller i en 20 hektar stor ballon i undergrunden.
I Norge og Sverige nyder man godt af at lade opstemmet smeltevand og regnvand passere gennem turbiner i bjergene og på den måde producere store mængder billig og CO2-fri elektricitet. Det er ikke muligt i Danmarks flade landskab, men to ingeniører fra A&J Development, Asger Gramkow og Jan Olsen mener, at vi, trods det flade landskab, må kunne lære noget af vores naboer.

Ved at placere en 20 hektar stor ballon under jordoverfladen og dynge den til med 10 mio. tons jord, vil de to gøre det muligt at lagre strømmen fra vindmøller. Det hele foregår ved, at man i stedet for at sælge billig havmøllestrøm, produceret om natten, til udlandet, bruger det til at pumpe havvand ind i ballonen. Når der igen er fuld tryk på strømforbruget, åbnes for vandet i ballonen. De mange tons jord presser vandet gennem turbiner og dermed genereres strøm. Forsøgsprojektet ventes at kunne forsyne hele Als med strøm i otte timer hver dag.

- Vores anlæg kan knyttes til en vindmøllepark til havs, som kommunen gerne ser etableret. Sker det, kan vi være i drift om syv til otte år, siger Asger Gramkow.

Kilde: JydskeVestkysten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081