23948sdkhjf

Niras rådgiver om ny bioethanol-fabrik.

Niras rådgiver Dong-selskabet Inbicon om deres nye andengenerations-bioethanolfabrik i Kalundborg.
fremstiller bioethanol baseret på halm. Derudover fremstilles melasse til dyrefoder og biobrændsel.

NIRAS’ opgave har blandt andet været at lave beskrivelser af processen til programmering af kontrolanlægget samt udarbejde risikoanalyser og foretage instrumentspecificeringer.

I øjeblikket deltager NIRAS’ klima- og energidivision i idriftssættelsen af fabriksanlægget, som Inbicon viser frem under klimatopmødet til december i København.

- Takket være en enestående indsats fra alle medarbejdere følger arbejdet med at idriftssætte anlægget den stramme tidsplan, fortæller Brian Schmidt, der leder denne del af opgaven.

Samarbejdet med Inbicon understreger NIRAS’ position som rådgiver inden for vedvarende energi.
- Inbicons anlæg i Kalundborg kan være startskuddet til et nyt dansk ’vindmølleeventyr’. Det er en enestående chance at bidrage til et projekt med så stort potentiale. Inbicons anlæg er det første af sin slags i verden, og det er lykkedes virksomheden at udvikle en meget effektiv proces, fortsætter Brian Schmidt.

USA planlægger at opføre op imod 1000 bioethanol-anlæg i løbet af de kommende 10-15 år. Inbicon forventer, at amerikanske entreprenører i vidt omfang vil foretrække deres koncept.

Kilde: Niras

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078