23948sdkhjf

Snøren ude efter første ordre

Per Resen Steenstrups eventyr med Wavestar endte med en fyring og en masse polemik i 2009, hvorefter Per Resen Steenstrup svor, at han aldrig mere ville have noget med bølgeenergi at gøre.

Magasinet Offshore

Artiklen er en del magasinet Offshore, som netop er udgivet: Læs magasinet her 

Du kan også læse en del af  de andre artikler i magasinet her:

Det løfte kom han dog ret hurtigt til at bryde, da han på en rejse til Texas i 2010 faldt over en utrolig simpel konstruktion, som han bare ikke kunne lade ligge.

- Jeg fik anlægget til Danmark og testede bøjen for første gang på AAU i 2012. Og nu her i 2017 står jeg overfor at skulle teste 3. generation af anlægget. Som det ser ud i øjeblikket kommer vi i gang med drift af 3. generations bøjen på 300W i slutningen af april, siger Per Resen Steenstrup.

Anlægget, der går under navnet Resen Waves, består af en U-formet flyder og en vandtæt cylinder, der indeholder al teknik. Anlægget vejer 350 kilo og skal ud over en tur i Nissum Bredning stå sin prøve på messen Ocean Business 2017 i Southhampton i april.

- 300W-bøjen bliver det første kommercielle standard produkt vi lancerer. Bøjen er designet til fuld-ocean-belastning og skal producere strøm til autonome instrumenter og til at sikre real-time data adgang til deres instrumenter på en smartphone eller web applikation, forklarer Per Resen Steenstrup  og tilføjer:

- Muligheder for bøjerne er mangfoldige. Ud fra de mange henvendelser vi har fået, bliver det spændende at se, hvornår vi får den første ordre.

Fakta om Resen Waves

  • Så dagens lys i 2010.
  • Bassintest i 2012.
  • 300 W bøjen vejer 350 kg. 
  • Målet er bøjer i størrelsen: 0,3 kW, 2 kW and 5 kW.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097