23948sdkhjf

Mammoet leverer næste generations vindmøller

Vokseværket i vindindustrien fortsætter, selv i onshore-segmentet stiger kravene til mølletransporter, og i 1. kvartal af 2017 har Mammoet gennemført endnu et bidrag til opførelsen af nyudvikling i industrien. Uhre Windpower har nu fået opgraderet en test vindmølle på Drantum II af prototypen SWT-3.15-142 fra Siemens Wind Power.

Vinger på 69 meter
Mammoet har gennemført flere offshore leverancer, hvor vingerne ofte måler over 80 meter. Derfor var Mammoet et indlysende valg, da Siemens WP skulle finde transport af den nye prototype.

Med en rotor diameter på 142 meter og en hub height på 165 meter sætter møllen nye muligheder for lavvindsområder på land. Samtidigt skaber dette ligeledes udfordringer hvad angår transport og især udskiftning af gamle møller på de sites som skal opgraderes.

Demontering bliver til repowering
De vindmøller, som typisk optager pladsen på gode vindsites er dimensioneret efter helt andre standarder og en aldrende teknologi, som ofte betyder mindre vindmøller.

Hele logistikken omkring de gamle vindmøller vil derfor have andre forudsætninger end de moderne vindmøller som skal erstatte dem. Dette skaber høje krav til innovation og effektiv leverance, især i forhold til sitets specifikationer og beskaffenhed.

Uhre Windpower i Drantum havde allerede en Siemens-mølle til at optage området, hvorfor Mammoet transporterede den gamle 3.0 MW vindmølle væk, forud for transport af den nye lavvindsmølle.

Prototypens primære formål er at dokumentere vindmøllens ydeevne, som vil ligge til grund for modellens serieproduktion i slutningen af 2017. Med lettere vinger produceret af LM Wind Power er hensigten at øge mulighederne på markedet for lavvindsområder.

- De første europæiske vindmøller står og skal pensioneres, og der er gode vind-sites, der skal overtages af nye, større og højere vindmøller. I Mammoet har vi gode erfaringer med både demontering af gamle møller og installation af nye. Markedet begynder i højere grad at efterspørge løsninger til Repowering-segmentet og dette har vi rigtig gode løsninger til, Claus Andersen, Salgsdirektør i Mammoet Denmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109