23948sdkhjf

Bedre vilkår for varmepumper til fjernvarmeproduktion

Især to tiltag gør det mere attraktivt at etablere varmepumper for værkerne.

Energistyrelsens varmepumperejsehold har udsendt årsrapport for 2016.

Årsrapporten konkluderer, at det bliver mere attraktivt at etablere eldrevne varmepumper til fjernvarmeproduktion. 

Det skyldes to tiltag i 2016.

For det første har regeringen i 2016 vedtaget en gradvis udfasning af PSO-afgiften, som omlægges på finansloven. Det vil give lavere elpriser for varmepumperne.

For det andet kom varmepumper med i den nye energispareaftale fra december 2016, der gælder fra 2016-2020. Det betyder, at etablering af varmepumper på fjernvarmeværkerne nu kan medtages i opfyldelsen af energibesparelsesmål.

Varmepumper bliver mere konkurrencedygtige
Begge tiltag vil betyde, at produktionsomkostningerne for varmepumper bliver lavere.

Beregninger foretaget af Energistyrelsens varmepumperejsehold viser, at det i de mest gunstige tilfælde gør varmepumper konkurrencedygtige i forhold til biomassekedler.

Stor interesse for varmepumper
Energistyrelsens varmepumperejsehold har da også kunnet spore en stor interesse for at etablere store varmepumper.

Ved en rundspørge til de 222 decentrale kraftvarmeværker tilkendegav hele 61 pct. nemlig interesse for varmepumper, allerede inden de nye vilkår var på plads. 

Om Energistyrelsens Varmepumperejsehold

Energistyrelsens varmepumperejsehold arbejder gennem besøg, rådgivning og information for at fremme store varmepumper og sikre udnyttelse af industriel overskudsvarme, så der fremadrettet opnås en optimal udnyttelse af energien fra vedvarende energikilder i form af omgivelsesvarme (udeluft, grundvand m.v.) samt overskudsvarme.

Rejseholdet blev etableret med aftale om finansloven 2015, hvori der også indgik en tilskudspulje på 27,5 mio. kr. til at etablere store eldrevne varmepumper i fjernvarmeforsyningen.

Med en bevilling fra Energireserven videreføres rejseholdet for en treårig periode (2016-2018) med en udvidet målgruppe, et bredere fokusområde.

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11