23948sdkhjf

Japanerne vil have strøm fra solpanel i rummet

Den japanske regering og flere japanske virksomheder er gået sammen om at konstruere et solpanel, der ved hjælp af mikrobølger skal sende 1 gigawatt strøm ned til jorden fra rummet.
I samarbejde med 16 virksomheder er den japanske regering gået i gang med at undersøge mulighederne for at sende strøm fra et solpanel i rummet ned til jorden.

Bag projektet, der koster over 100 mia. kr., står blandt andet Mitsubishi og IHI, der i løbet af de næste fire år vil udvikle teknologien. Det endelige mål er at konstruere et fire kvadratkilometer stort solpanel, der ved hjælp af mikrobølger kan sende 1 GW strøm ned til jorden. Det skriver Ingeniøren.

- Det lyder måske som en science fiction-tegneserie, men solenergi i rummet kan blive en afgørende alternativ energikilde i det kommende århundrede, jo mere de fossile brændstoffer forsvinder, siger direktør i det japanske institut for energiøkonomi, Kensuke Kanekiyo, til Bloomberg.

Som test vil forskerne i 2015 sende en lille satellit udstyret med solpaneler ud i rummet. På den måde kan man få klarlagt mikrobølgernes effektivitet på vejen ned gennem ionosfæren.

En egentlig energiproduktion i rummet kan dog først finde sted om flere årtier, og på det tidspunkt vil anlægget kunne levere strøm til 300.000 hustande i Tokyo.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079