23948sdkhjf

Babcock & Wilcox Vølund bag affald-til-energi-anlæg i Irland

Babcock & Wilcox Vølund skal levere det første miljøanlæg til forbrænding af affald i Irland til en samlet værdi af 130 mio €.
Indaver Gruppen - med hovedsæde i Belgien - skal sammen med danske Babcock & Wilcox Vølund udvikle og installere det hidtil første kommunale affald-til-energi-anlæg i Meath, Irland. Der er hermed tale om den største enkeltinvestering nogensinde i håndtering og forbrænding af fast affald i Irland, og aftalen markerer samtidig et gennembrud for Babcock & Wilcox Vølunds miljøvenlige energiteknologi i både Irland og Storbritannien.

Babcock & Wilcox Vølund er valgt til at udvikle og levere viden og den nyeste teknologi til ef-fektiv og miljøvenlig produktion af energi til det første kommunale anlæg i Irland, som bliver baseret på forbrænding af affald.

Det nye anlæg til en samlet værdi af ca. € 130 millioner euro får kapacitet til at behandle ca. 200.000 tons affald om året - og dermed producere energi til 20.000 private hjem i regionen. Efter planen skal det nye anlæg være operationelt allerede i 2011, og i den mellemliggende periode vil projektet give lokalt arbejde til flere end 300 personer.

- Vi er meget glade for at deltage i dette projekt, som efterhånden har været på tegnebrættet og forhandlingsbordet i en årrække. I hele dette forløb har Babcock & Wilcox Vølund været med i dialogen, og vores teknologi og udstyr har også været blandt de foretrukne alternativer. Men intet er jo sikkert, før der er skrevet kontrakt – og blækket er tørt. Nu bliver det spændende at realisere projektet i samarbejde med både Indaver og de lokale myndigheder i Meath, siger Peter Laursen, afdelingsleder hos Babcock & Wilcox Vølund.

Kilde: Babcock & Wilcox Vølund

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094