23948sdkhjf

Kæmpe energilager sættes i drift i København

- Det er de største dampakkumulatortanke vi nogensinde har produceret, lyder det fra leverandøren.

Danmarks største industrielle dampakkumulatortanke bliver idriftsat på Chr. Hansens fabrik i København i dag.

De to 170 m3 tanke lagrer dampen fra to 12 bar kedler, som bruges til produktion af naturlige ingredienser til fødevare-, nærings- og medicinalindustrien.

- At installere akkumulatortanke i stedet for flere kedler er en bedre investering for os og sikrer bedre ydelse, når der er et stort dampforbrug, siger Tom Krantz, projektleder hos Chr. Hansen.

Anlægget er altså en bedre investering for Chr. Hansen, men er det også bedre for energien. 

- Vi har taget alle teknisk mulige hensyn i forhold til at øge energibesparelsen. Energibesparelser har dog aldrig været hovedformålet med projekt, men snarere at sikre en bedre ydelse, når der er et stort dampforbrug, siger Hlynur Hrafn Thorkelsson, projektleder hos Rambøll. 

Innovativ løsning
Rambøll fik til opgave at analysere dampproduktionen på fabrikken og komme med anbefalinger til, hvordan man kunne gøre dampen umiddelbart tilgængelig for produktionen.

- Når produktionen udvides, bliver der et misforhold mellem den mængde damp, der genereres af kedlerne og den mængde damp, der er brug for i produktionen, siger projektleder hos Rambøll Hlynur Hrafn Thorkelsson og tilføjer:

- Kedlerne kan ikke reagere hurtigt nok, når der er behov for store dampmængder i produktionen, da det tager tid at øge dampproduktionen, siger Hlynur Hrafn Thorkelsson.

Derfor foreslog Rambøll at installere to store dampakkumulatortanke, som lagrer overskydende damp, der så kan bruges, når produktionen kræver det.

Tanke fra Bosch
Rambøll har været ansvarlig for skitseprojektering af akkumulatortank-løsningen samt den efterfølgende indkøbsproces, byggetilsyn og idriftsættelse, mens Bosch stod bag det vindende leverandørtilbud.

- Tankene er de største dampakkumulatortanke, vi nogensinde har produceret og de første af deres slags i Danmark, siger salgs- og projektleder Martin Lambrecht fra Bosch TT Danmark.

Tankene blev installeret i august og siden har man arbejdet med at fylde dem med damp og varm kondensat. Samtidig er ventilerne blevet afprøvet for at gøre dem klar til idriftsættelse.

Fabrikken har været i fuld produktion under installation af tankene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282