23948sdkhjf

1 ton is sætter fokus på klima-debatten

Den århusianske sammenslutning Lokalenergi har med et ton is på Rådhuspladsen i Århus forsøgt at anskueliggøre, hvad debatten om klima og CO2-udledning handler om.
Som privatperson kan det være svært at få hold på, hvad debatten om klima og CO2-udledning egentligt går ud på. Derfor har Lokalenergi valgt at anskueliggøre det ved at opstille en et ton tung isblok på Rådhuspladsen i Århus.

Isblokken omgives af et lille hus, der er isoleret efter alle kunstens regler – og i hver tilfælde efter det nye bygningsreglement. I løbet af en måned kan de forbipasserende således gætte på, hvor meget af isen der smelter.

- Vi vil gerne være med til at øge boligejeres bevidsthed om fordelene ved at forbedre isoleringen, mindske energiforbruget og reducere den CO2-udledning, som opvarmningen af boliger er årsag til. Den enkelte borger eller nation kan naturligvis ikke løse de globale klimaproblemer alene, men budskabet er, at vi alle kan yde vores bidrag og trække i den rigtige retning, siger direktør Erik Gudbjerg fra Lokalenergi.

Lokalenergi har hovedkontor i Viby og er en sammenslutning af Galten Elværk, Østjysk Energi, Viby El-værk og Brabrand El-selskab

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094