23948sdkhjf

Lindø perfekt til udvikling af bølgeenergi

Formanden for Danfoss Jørgen Mads Clausen fastslår, at Lindø er perfekt til udvikling af bølgeenergimaskiner. Formanden vurderer, at projektet Wave Star, der endnu er i sin vorden, vil være klar til serieproduktion, når værftet lukker om to-tre år.
Der er stor interesse for Lindø-værftet i øjeblikket. I sidste uge var det tårnproducent Skykon, i denne uge er det formanden for Danfoss Jørgen Mads Clausen, der viser interesse for Lindø. Han mener, at det forliste værft vil være et perfekt sted at udvikle bølgeenergimaskiner.

Jørgen Mads Clausen står i spidsen for bølgeenergiprojektet Wave Star.
- Projektet er endnu umodent, men det vil måske passe med at sætte gang i en egentlig serieproduktion, når værftet lukker om to-tre år, siger Jørgen Mads Clausen til Nyhedsbrevet 3F.

Denne udmelding kommer efter 3Fs seneste udspil om at lave Lindøværftet til et kraftcenter for vedvarende energi. 3Fs formand Poul Erik Skov Christensen mener, at både elementerne, ideerne og ikke mindst arbejdskraften er til stede.

Begge formænd er dog enige om, at skal Lindø-værftet omdannes til en legeplads for virksomheder, der vil udvikle nye former for vedvarende energi, så skal staten træde til. Det vil være ganske afgørende, om der kan indgås aftale om tilskud til nye energiprojekter – ligesom man i sin støttede vindmølleindustriens ideer.

Kilde: 3F Fagligt Fælles Forbund

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096