23948sdkhjf

Projekt om renere skibsfart gav energipris til afgangsstuderende

Et projekt om reduktion af svovlforurening fra skibe sikrede ophavsmændene førstepladsen, da Energisponsorprogrammet Energipriser i dag uddelte priser til de dygtigste afgangsstuderende ved Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet.
Prisuddelingen fandt sted i forbindelse med den årlige dimission, hvor nyudklækkede civilingeniører i Energi fik deres eksamensbeviser.

I alt blev der uddelt tre priser på hhv. 25.000 kr., 15.000 kr. og 10.000 kr. Vinderne af 1. prisen var Gardar Thor Gudbergsson og Arni Hrannar Arngrimsson, som nu er færdiguddannede ingeniører inden for Termisk Energi og Procesteknik. De to anede ikke, at deres arbejde i den grad ville blive værdsat.

- Vi kan ikke tro det! Det var en stor overraskelse. Vi er rigtig glade for, at vores arbejde bliver anerkendt på den måde, for vi har lagt rigtig meget i projektet. Vores samarbejde med Aalborg Industries er gået glat hele vejen igennem, og vores projektvejleder, lektor Thomas Condra, har været helt fantastisk, siger de to glade prismodtagere.

De øvrige vindere var Shuai Tan og Feng Li fra Kina, og Michal Sztykiel, som læste hhv. Termisk Energi og Procesteknik samt Elektriske anlæg og Højspændingsteknik.

Baggrunden for uddelingen af priserne er, at man fra Energisponsorprogrammets side gerne vil belønne studerende, der er fagligt dygtige, og som har udvist et ekstraordinært engagement og har gjort et godt og solidt arbejde ud over det sædvanlige. Et kriterium for tildelingen af priserne er ligeledes, at de studerendes afgangsprojekter afspejler innovation og nytænkning. Gruppens vejleder, lektor Thomas Condra, var ligeledes meget begejstret for påskønnelsen af sine studerendes flotte arbejde:

- Gardar og Arni’s projekt er baseret på behovet for at reducere svovloxid emissioner fra skibe. Nye internationale regler betyder, at skibsredere skal reducere emissioner gennem anvendelse af dyrere brændstof eller gennem installation af et afsvovlings-anlæg ombord. Det potentielle marked for afsvovlings-anlæg for skibe er estimeret til over en milliard dollars over de næste fem år. Projektet blev udført i samarbejde med Aalborg Industries, som bidrog med design og måledata fra en række pilotskala forsøg. Gardar og Arni tacklede med entusiasme og udholdenhed den krævende opgave at analysere de komplicerede kemiske processer i afsvovlings-processen. Mange aspekter af kemien i processen var helt nyt stof for de studerende, så det har krævet en meget intensiv indsats. Arni fik karakteren 10 og Gardar karakteren 12 i projekteksamen, fortæller den stolte vejleder.

Kilde: Aalborg Universitet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094