23948sdkhjf

Forslag: Nyt forsøgsområde til vindmøller ved Randers

Byrådet i Randers diskuterede for nylig mulighederne for, at vindmølleindustrien kan lave forsøg med vindmøller ved Overgaard nær Randers. Vestas-direktør hilser forslaget velkomment.
Politikerne i Randers Byråd mener, at et område ved Overgaard ved Havndal er oplagt som forsøgsområde til vindmøller. Peter Bruhn, direktør i Vestas, bakker ligeledes op om forslaget.

- Vi har brug for ekspansion, for der sker en kraftig vækst i nye materialer og mølletyper. Det er afgørende at vi får testpladser. Demonstrationsanlæg er vigtige for forskning og udvikling,
siger Peter Brun til Randers Amts Avis.

Det var de borgerlige partier, der forleden stillede forslag om, at man i den nye kommuneplan udpeger et område til forsøg med vindmøller. Området skal levne plads til mindst fem møller med en maksimal højde på 200 meter.

Flertallet, Socialdemokraterne, Radikale og Beboerlisten er interesserede i at finde et eller flere velegnede steder, og oplever man konkret interesse fra vindmølleindustrien vil man lave de nødvendige miljøundersøgelser og andet papirarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14