23948sdkhjf

Dansk Energi om sløjfede vindmølleplaner: Det er helt uhørt

SE Blue Renewables og Wind1 taber millioner

Esbjerg og Tønder kommuners beslutning om at droppe planerne om en vindmøllepark mellem Lundsmark og Roager er under al kritik.

Det siger Lars Aagaard, der direktør for Brancheorganisationen Dansk Energi, til DR Syd.

Han mener, det er helt afgørende for udviklingen, at investorerne kan stole på kommunernes vindmølleplaner. Det kræver nemlig års planlægning og store investeringer at udvikle store vindmølleprojekter, konstaterer han.

Investorerne har levet op til alle kravene - endda i højere grad end nødvendigt. Alligevel dropper kommunerne planerne. Det er helt uhørt. Hvis tendensen breder sig til andre kommuner, kan det ikke lade sig gøre at udvikle vindmølleparker på land i Danmark, siger han til DR Syd

Læs også: Vattenfall: Næste gang tænker vi os om en ekstra gang

Tabt investering
De droppede vindmølleplaner betyder en tabt investering på millioner af kroner for selskaberne SE Blue Renewables og Wind1, der skulle have bygget vindmølleparken.

Selskaberne har allerede brugt et to-cifret millionbeløb i analyser, jord og projektering. De penge er tabt nu.

Vindmølleparken skulle have været et samarbejde mellem Esbjerg og Tønder kommuner, men først stemte byrådet i Tønder Kommune planerne ned, og tirsdag besluttede byrådet i Esbjerg Kommune at droppe alle planer om vindmøller på land.

Esbjerg-borgmester Johnny Søtrup (V) fortæller, at planerne blev droppet, fordi modstanden mod projektet var voksende, og der ikke længere var opbakning politisk.

- Vi ville give energiselskabet falske forhåbninger, hvis vi satte endnu en høringsperiode i gang. Derfor valgte vi at sige stop nu. Vores hensyn til borgerne er større end hensynet til virksomheder, der gerne vil bygge vindmølleparker, siger han til DR Syd.

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156