23948sdkhjf

Opstart af Skærbækværket forsinkes

Dongs milliard-dyre ombygning ramt af fejl i stålleverancerne til kedlerne.

Dong Energys milliard-dyre ombygning af Skærbækværket er ramt af forsinkelser.

- Vi er alt i alt to måneder forsinket med opstartsfasen. Det betyder, at selve opstarten og idriftsættelse af værket, der skulle være foretaget her i slutningen af den varmesæson, der kører nu, først bliver fra den nye varmesæson, der starter til september, fortæller Carsten Birkeland Kjær, pressechef hos Dong Energy.

Fejl i kedeldele
Kedelleverandøren B&W Vølund får enkelte kedeldele produceret hos en underleverandør i Indien – og det er her hele årsagen til forsinkelsen skal findes.

- Vi opdagede allerede, da vi fik leveret kedeldelene i slutningen af 2015, at der var fejl i stålleverancen fra Indien. Dengang betød det, at forsinkelsen blev på fire måneder. Men siden har Vølund mandet op og arbejdet hårdt på at indhente forsinkelsen. Nu er den nede på to måneder, fortæller Carsten Birkeland Kjær.

Alle kedeldelene er nu blevet kontrolleret og repareret  af B& W Vølund og deres underleverandører her i Danmark. 

Overholder forpligtelser
Til trods for forsinkelsen overholder Dong Energy både sin kontraktmæssige og økonomimæssige forpligtelser.

- Selvom opstarten forsinkes, så kan vi stadig levere, som vi skal ifølge kontrakten i januar 2018, og det ser også ud til at vi holder os inden for anlægsbudgettet, siger Carsten Birkeland Kjær.

Dong Energy investerer godt 1,8 mia. kr. i ombygningen, der gør Skærbækværket i stand til at fyre med træflis frem for naturgas.

Ombygningen har været i gang siden 2014.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109