23948sdkhjf

Analyse: Billigste fjernvarme i 10 år

En analyse fra Energitilsynet viser, at prisen på fjernvarme er reduceret med knap 10% de seneste tre år. I løbet af de seneste tre år er prisen på fjernvarme reduceret med knap 10 procent og ligger nu på det laveste niveau i den 10-årige periode, der eksisterer sammenhængende opgørelser for.

Prisfaldet skyldes dels lavere priser på gas og biomasse og en stigende mængde solvarme, men også at fjernvarmeselskaberne har reduceret deres omkostninger.

- Der har de seneste år været et stort fokus i fjernvarmesektoren på at reducere omkostningerne, så fjernvarmeselskabernes kunder kan få en lavere fjernvarmeregning. Den indsats ser nu ud til at bære frugt, og derfor er jeg naturligvis glad for, at priserne er faldet med knap 10 procent de seneste tre år til glæde for fjernvarmekunderne, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Lavere priser for forbrugerne
Hvor prisen på fjernvarme tidligere var præget af store udsving fra selskab til selskab, viser Energitilsynets seneste opgørelse, at priserne nu har fundet et mere ensartet lavt niveau. Antallet af selskaber med en fjernvarmepris på over 20.000 kroner for et standardhus er over de seneste tre år faldet fra knap 18 procent til i dag 5 procent.

- Når der er grund til at være særlig glad for den udvikling, vi nu ser, er det, fordi den indikerer, at fjernvarmeselskaberne ikke mangler incitamenter i den eksisterende regulering til at levere værdi til kunderne, siger Rune Moesgaard.

Da fjernvarmeselskaberne er non-profit betyder det, at et fald i priserne kommer fjernvarmekunderne til gavn gennem lavere priser.

Fakta fra Energitilsynets opgørelse

  • Et gennemsnitligt hus (130 kvm, 18,1 MWh) kan opvarmes for 12.629 kroner pr. år.
  • Prisen for et gennemsnitligt hus er faldet med 10 procent de seneste 3 år (faste priser)
  • Antallet af selskaber med en pris under 10.000 kroner pr. år er steget fra 1,4 procent til 14,1 procent de seneste 3 år.
  • Antallet af selskaber med en pris over 20.000 kroner pr. år er faldet fra 17,8 procent. til 4,9 procent de seneste 3 år.
  • Ingen selskaber har længere en pris over 30.000 kroner pr. år
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125