23948sdkhjf

AEA køber sig ind i Varmodan

Leverandør af energitekniske anlæg AEA har købt aktiemajoriteten af Varmodan, der beskæftiger sig med design og produktion af brænderfyrede kedelanlæg .

Det skal på den ene side hjælpe AEA med den fremtidige vækst, mens Varmodan får adgang til en lidt grønnere profil. Det fortæller direktør Kim Jørgensen hos AEA til Energy Supply.

- Vi vil gerne øge vores vækstrejse og det gør vi med den her aftale. Vi har kunnet se en række oplagte synergier og et stort vækstpotentiale, fortæller Kim Jørgensen.

-  Kompetencerne i de to selskaber supplerer hinanden perfekt. Varmodan har ekspertisen i konstruktionen af brænderfyrede kedelanlæg, service- og vedligehold. Vi byder blandt andet ind med kompetencer i forhold til projektudvikling og - ledelse, siger administrerende direktør Kim Jørgensen, AEA og tilføjer: 

- De har en stor veludbygget serviceafdeling med størstedelen af medarbejderstaben i blåt tøj. Den er vi først ved at få op at køre. Modsat har vi biomasse, solvarme, elkedler, som de slet ikke beskæftiger sig med i dag. Dermed får de adgang til en lidt grønnere profil, fortæller Kim Jørgensen.

Fjernvarmeværker & industrivirksomheder
I dag har Varmodan fjernvarmeværker og energitunge industrivirksomheder som sine kundesegmenter. To segmenter som også fremover vil være kernemålgrupperne.

- Netop kedelanlæg samt tilhørende service er et område, AEA strategisk ønsker at satse yderligere på. Med vores nye konstruktion har vi skabt et stærkt fælles fundament, som gør os til en interessant totalleverandør for endnu flere kunder, siger Kim Jørgensen.

Også Tom Juhl, direktør hos Varmodan ser en stor fremtid for konstellationen:

- Vi har skabt en perspektivrig ny konstruktion, siger Tom Juhl og tilføjer:

- Udover at fokusere på vores nuværende kerneydelser inden for fjernvarme og industri, giver den nye konstruktion yderligere muligheder indenfor totalbyg, sammen med udvidelse af service- og elafdelingen.

Geografisk spredning en fordel
Varmodan A/S beskæftiger i dag 18 medarbejdere og har til huse i Vojens og Solrød Strand. I Herning beskæftiger AEA 23 medarbejdere.

Og netop Varmodans placering i henholdsvis Vojens og Solrød skal gøre det lidt nemmere for Herning-baserede AEA at rykke ud på Sjælland. 

-  Vi har en del serviceopgaver på Sjælland, og der vil vi kunne spare en del mandetimer ved at lade Varmodans ansatte varetage dem, fremfor at vi skal køre helt fra Herning, siger Kim Jørgensen om blot en af fordelene ved opkøbet.

Derudover peger han på en række områder, hvor det også er hensigtsmæssigt at samarbejde, nemlig på økonomi, it og administration. 

Direktion og bestyrelse
Fremover ejer AEA 57 procent af Varmodan, mens indehaver af Varmodan Tom Juhl ejer de resterende 43 procent af selskabet.

- Tom Juhl fortsætter som direktør hos Varmodan og jeg fortsætter som direktør hos AEA. Varmodan får en ny bestyrelse, hvor Tom Juhl, COO Jan Warming Høeg hos Varmodan samt bestyrelsesmedlem Jørgen Zartow og jeg selv deltager. Jeg går også ind og bliver formand, forklarer Kim Jørgensen.

Selvom virksomhederne nu skal til at arbejde tæt sammen, så vil der ikke ske nogen navneforandring lige nu og her:

- Vi beholder vores navne. Men på sigt skal de nok slås sammen, fortæller Kim Jørgensen.

Der vil ligeledes blevt aflagt to seperate årsregnskaber. Og når talen falder på regnskab er det jo oplagt at spørge ind til, hvordan det går hos AEA ovenpå super regnskabet fra 2015/2016.

- Det går godt og jeg har store forhåbninger til, at det her opkøb understøtter den vækst vi har set hidtil, slutter han. 

AEA landede for 2015/2016 et overskud på 3,6 mio. kr., mens Varmodans var lidt mere beskedent med 1,26 mio. kr. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094