23948sdkhjf

Ny dansk-kinesisk aftale skal sikre grønnere varme i Beijing

Energistyrelsen og Kinas National Energy Conservation Center (NECC) har i dag underskrevet en implementeringsaftale om et dansk-kinesisk pilotprojekt, der skal forbedre fjernvarmen og energieffektiviten i Beijing.

Energistyrelsen skal bidrage med teknisk rådgivning baseret på 100 års erfaring med fjernvarme og 40 års erfaring med energieffektivitet fra den danske energiomstilling.

Helle Momsen Fredslund fra Energistyrelsen fortæller, at nu da aftalen er underskrevet, da starter processen om at definere indhold og formuleringer i projektet.

-Vi ved endnu ikke i hvilken del af Beijng, projektet skal foregå. Og derfor kan vi ikke uddybe det nærmere end, at projektet drejer sig om at optimere deres nuværende fjernvarmenet bl.a. ved at få mere VE ind i fjernvarmenettet i Bejing og ved at videreudvikle deres varmeplanlægningsmetoder, siger Helle Momsen Fredslund og understreger, at så snart de geografiske linjer er trukket op, da vil Energistyrelsen melde yderligere ud. 

 -  De kinesiske myndigheder er meget interesserede i at få danske virksomheder med på projektet. Så de kan snart kontakte Den danske Ambassade eller Energistyrelsen for at høre nærmere, fortæller hun

Helle Momsen Fredslund fortæller dog, at de danske virksomheder som ønsker at komme med på projektet snart får mulighed for at byde ind.

-  De kinesiske myndigheder er meget interesserede i at få danske virksomheder med på projektet. Så de kan snart kontakte Den danske Ambassade for at høre nærmere, fortæller hun

Ekspertpanel
I forbindelse med samarbejdet mellem NECC og Energistyrelsen vil der blive etableret et ekspertpanel med deltagere fra begge lande, som skal undersøge overskudsvarme, regional varme, det nuværende energiforbrug, forretningsmodeller, efterspørgsel af varme samt renoveringsplaner i Beijing.

Ekspertpanelet skal udvikle forslag til en mere omfattende varmeplanlægning baseret på undersøgelser samt Danmarks brede erfaringsgrundlag og teknologiske ekspertise indenfor fjernvarmeområdet.

Forslag til forbedringer vil blive overvejet i samarbejde med lokale aktører ved princippet om markedets frie spil. Hvis projekterne viser sig at være succesfulde, vil de fungere som case-eksempler til, at inspirere andre byer i Kina og udlandet. 

Om samarbejdet 

Energistyrelsen har siden 2009 støttet Kina i energieffektivitet og integrering af vedvarende energi i landets udvikling mod et grønnere energisystem. Energistyrelsen har samarbejdet med National Energy Conservation Center (NECC) om energieffektivitet og fjernvarme siden 2014. Samarbejdet er baseret på omfattende dansk erfaring med fjernvarme 

Kinas National Energy Administration (NEA) har valgt Beijing som en af testbyerne, når vedvarende energi skal implementeres i fjernvarmesystemet og generelt forbedre hele varmesystemet på vejen mod ”ren varme”, som skal resultere i forbedret luftkvalitet samt en reducering af udledningen af drivhusgasser

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11