23948sdkhjf

58.000 batterier i fjernaflæste målere udskiftes

Med udskiftningen levetidsforlænges målerne med 8 år.

Da energikoncernen Ewii skulle udskifte alle batterierne på deres fjernaflæste vand- og varmemålerne, faldt valget på Intego.

- Vi har tidligere samarbejdet med Intego, og derfor kender de vores målere. Vi vidste også på forhånd, at de har kompetencerne og erfaringen til at løfte den store logistiske opgave, siger Carsten Pedersen, afdelingschef hos Ewii i Kolding.

Ewii valgte nemlig også Intego som samarbejdspartner, da man i 2008 skulle opsætte de fjernaflæste målere, som Intego nu udskifter batterierne på.

Foran tidsplanen
Batteriudskiftningen strækker sig over to år og foregår primært i Kolding, Vejle, Middelfart og Fredericia. Intego har i den 2-årige projektperiode fast fire montører, der indtil videre har udskiftet mere end 32.000 batterier hjemme hos beboerne i Trekantsområdet.

Da Ewii og Intego indgik samarbejdet, lød aftalen på, at de skulle afslutte projektet i udgangen af 2017. Status pt er at man er 3 måneder foran tidsplanen.

Det vækker stor begejstring hos Carsten Pedersen, afdelingschef hos Ewii Kolding, at projektet forventes afsluttet allerede i efteråret 2017.

- Det er skønt, at vi kommer ud over rampen så hurtigt, siger afdelingschef Carsten Pedersen.

Levetidsforlænger med 8 år
Målerne fra Landis+Gyr blev installeret i 2008 og dengang vurderede man, at batteriet havde en levetid på 7 år.

- Men det har vist sig, at de har holdt lidt længere, fortæller projektleder hos Intego, Thomas Pedersen, der understreger, at det er helt normalt at skifte batteri så hurtigt i målere fra 2008. 

- I 2008 var det den batterilevetid, man kunne opnå. Der er i de sidste år sket en stor udvikling på batterier, og en ny måler i dag har en batterilevetid på op til 15 år, forklarer han.

Med batteriudskiftningen har Intego og Ewii forlænget levetiden på sine målere med 8 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125