23948sdkhjf

Arinco-anlæg skal bygges om

Anlægget leverer ikke den ventede varme til Videbæk Energiforsyning. - Det er dog ikke den rene elendighed, siger direktøren.

Det skulle være så godt – og det er det faktisk også – overskudsvarmen fra mejeriet Arinco i Videbæk sendes videre til Videbæk Energiforsyning og dermed ud til forbrugerne i Videbæk.

Men her efter et par måneders drift ser det ud til at mejeriet i Videbæk ikke helt leverer den forventede mængde varme.

- Det er tekniske årsager, der gør, at man ikke udnytter den varme, der går ud gennem skorstenen godt nok. Derfor får vi ikke den forventede varme fra mejeriet, og anlægget hos Arinco skal nu bygges om, fortæller direktør hos Videbæk Energiforsyning, Ib Melsen til Energy Supply.

Men helt skidt er det ikke - og forbrugerne i Videbæk kommer ikke til at lide nogen nød.

- Det er ikke den rene elendighed. Vi havde fået lovning på en effekt på 2,5 MW i timen i døgnet. De leverer kun omkring 2,0 MW, fortæller Ib Melsen, der så i stedet må fyre med den naturgas, man på sigt vil fortrænge en del af med overskudsvarmen fra Arinco.

Videbæk Energiforsyning har investeret 3,6 mio. kr. i sin del af projekt "Overskudsvarme fra Arinco". De penge er blandt andet gået til etableringen af en transmissionsledning fra mejeriet til varmeanlægget. Ombygningen af anlægget hos Arinco kommer ikke til at koste varmeselskabet noget.

- Det står Arinco for – det vil vi ikke blandes ind. Men det kommer ikke til at koste en formue for to mands arbejde i to dage, siger Ib Melsen med et smil.

Ombygningen af anlægget på Arinco kræver, at der lukkes ned for kraftvarmeværket på mejeriet, hvorfor man først går i gang med arbejdet til foråret, når der er lidt lunere i vejret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094