23948sdkhjf

Adding kaster sig ud i to nye satsninger

Opgaver inden for forbrændingsteknik og biomasse fylder i dag mest hos ingeniørvirksomheden Adding, der har hele verden som sin arbejdsplads. Her løses opgaver for danske kunder, der bygger i udlandet – og endnu er man ikke stødt på nogen no-go-projekter.

-  Vi har ikke haft nogen projekter, hvor vi siger, at det tør vi ikke, eller det kan vi ikke. Men projekterne skal give mening, og så skal det være projekter, man har det godt med at snakke om, fortæller direktør John Sloth og tilføjer:   

- Hvis det ikke er etisk korrekt, så vil vi selvfølgelig sige nej, men det har vi ikke oplevet endnu, siger John Sloth, der i øjeblikket har travlt med to nye satsninger, der giver mening. 

Den ene er vindenergisektoren – den anden er det norske marked.

Chef i tale

Læs om Addings evner for brandslukning, regnskabet for 2016 og virksomhedens håndtering af stor-kunders konkurs her:

- Kunderne kommer ofte, når det hele bliver lidt træls

Adding Wind i Aarhus
Seneste skud på Adding-stammen er derfor Adding Wind et selvstændigt selskab med base i Aarhus.

- Vi ser vækst inden for biomasse og vind. Biomasse har vi allerede - derfor har vi nu satset på vind, siger John Sloth.

I den sammenhæng har man fundet sammen med en tidligere Siemens/Vestas-mand, Poul Martin Wael, der har stor erfaring med projektledelse og at opføre vindmølleparker.

-  Vi har store ambitioner om at kunne gøre en forskel i markedet. De gode kompetencer vi har i Adding Engineering kan sagtens overføres til Adding Wind og herved får vi mulighed for at udnytte alle mand, samt erhverve nye folk, der er klar til at prøve kræfter inden for både vind og kraftværker, siger Poul Martin Wael, der er partner i Adding Wind, og tilføjer:

- Vi har valgt at det nye kontor skal ligge i Århus, ikke bare fordi at vi skal udnytte de ressourcer der findes i området indenfor vind, men også inden for logistik og kraftværkssektoren.

Adding vil derfor fremover tilbyde rådgivning og projektledelse i forbindelse med både onshore og offshore vind-projekter.

Og det er ikke bare på dansk jord.

Vind i Norge
Adding Wind har samtidig med åbningen af kontor i Aarhus også åbnet kontor i Oslo.

 - Vi satser på offshore vind, fordi der stadigvæk er stor efterspørgsel efter viden på dette område, men også de måske mindre kendte områder som onshore vind i Norge og Sverige.  Danmark er kendt for at være Nordeuropas kompetencecenter med et hav af specialister inden for vindbranchen, og vi udnytter den viden, vi har her i landet til at skaffe opgaver i udlandet, siger Poul Martin Wael og fortsætter:

-  Nordmændene er klar til at satse på vind, men de mangler erfaringer. Spidskompetencerne er her i Danmark.

Spidskompetencer som Adding Wind nu vil bringe til Norge.

-  En af Addings faste medarbejdere har rykket teltpælene op og har nu bosat sig i Oslo. Han skal styre kontoret der og tilbyde alt inden for vind, fortæller Poul Martin Wael.

Sol i fremtiden
Det vil sige at Adding nu kan skrive forbrændingsteknologi, biomasse og vind på visitkortet – selvfølgelig sammen med en masse andre komptencer inden for automation og mekanisk engineering. Men hvad med fremtiden – byder den på andet og mere end det?

- Vi tager selvfølgelig højde for, hvor energibranchen bevæger sig hen. Hvilke politiske beslutninger, der træffes, når vi skal lægge strategi for fremtiden, siger John Sloth.

- Vi tror på vind og biomasse, men vi tror også på sol både til el og varme. Især når superledningen en dag bliver færdigudviklet til kommerciel brug. Sol kunne godt blive et nyt fokusområde – men vi diskuterer det stadig, slutter John Sloth. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11