23948sdkhjf

Vindmøller i landets skove må vente

Miljøminister udskyder den skov-lov, der skulle bane vej for vindmøller i landets skove.

En ændring af skovloven er udskudt på ubestemt tid. Det oplyser Altinget. 

Skovloven er simpelthen taget af regeringsprogrammet. Det fremgår af den februar-redegørelse, som er en oversigt over regeringens forventede lovforslag. Regeringen havde ellers varslet et forslag i slutningen af februar. 

V-regeringen varslede i sit lovprogram fra oktober planer om at ændre skovloven for på den måde at åben op for byggeri, samtidig med at man ville etablere en forsøgsordning med et begrænset antal projekter herunder vindmøller på arealer, der primært er bevokset med nåletræer - eller i forbindelse med etablering af ny skov.

Forslagene skabte heftig debat, men har også mødt opbakning fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, og flere af landets borgmestre har glædet sig over udsigten til at placere vindmøller i skovene.

Heriblandt Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer. Han siger til P4 Midtvest at man gerne havde set loven blive vedtaget, så man kunne komme i gang med et projekt med vindmøller i en plantage i kommunen. Men han har ikke helt opgivet ævred.

- Det, at skovloven bliver udskudt, gør ikke, at vi opgiver tanken. Vores projekt har jo ikke noget med skov at gøre, siger Carsten Kissmeyer.

 Originalartikel

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078