23948sdkhjf

Energinetdk sender forskrift for batterianlæg i høring

Der mangler regler for, hvordan både små og store batterianlæg sluttes til elnettet.

Energinet.dk sender en ny teknisk forskrift for batterianlæg i høring. Den fastsætter krav og rammer til, hvordan batterianlæg skal tilsluttes det kollektive elnet.

Det oplyser Energinet.dk på sin hjemmeside.

Der findes i dag tekniske forskrifter for produktionsanlæg og forbrugsinstallationer, men ikke for de batterianlæg, der det ene øjeblik optager strøm og er forbrugere, og det næste øjeblik sender strøm ud på nettet og agerer som producenter.

- Vi har allerede set de første små husstandsbatterier, og store anlæg er også på vej herhjemme. I f.eks. Tyskland er udviklingen endnu længere fremme. Batterier kommer til at fylde mere i elsystemet, og der er brug for at det sker sikkert, og at batterierne kan spille sammen med det øvrige elsystem. Derfor forsøger vi med en ny teknisk forskrift at være på forkant med den udvikling, som vi forventer, vil tage fart, siger Anders Pallesen Jensen fra Energinet.dk. 

En arbejdsgruppe med repræsentanter fra flere grene af elbranchen har i et år forberedt den tekniske forskrift med regler og krav til batterianlæg.

Mange af kravene er de samme som de, der i dag stilles, når vindmøller og solcelleanlæg skal tilsluttes elnettet. 

Høringen løber frem til 14. marts 2017.

Energinet.dk opfatter den tekniske forskrift for batterianlæg som første skridt mod en bredere teknisk forskrift om ”energilagring”. Forventningen er, at også andre lagringsteknologier end batterier vil blive en større og større del af elsystemet, og dette skal naturligvis håndteres i en samlet teknisk forskrift. 

En række af de tekniske regler og krav, der stilles for at man kan blive tilsluttet det kollektive elnet, er fælleseuropæiske regler – også kaldet network codes.

Der findes dog ikke i dag EU-regler for batterianlæg. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141