23948sdkhjf

Ny tarifering for solcelleejere og industrielle værker sat på stand by

I september 2016 påpegede Energinet.dk, at der er en skævhed i de net- og systemtariffer, elforbrugerne betaler til Energinet.dk.

Mange solcelleejere og nogle industrielle værker betaler ikke i dag ikke fuldt ud for deres reelle brug af elnettet, mens udgifterne i stedet dækkes af alle andre elforbrugere. Da Energinet.dk er forpligtet til at opkræve tariffer efter ”rimelige, objektive og ikkediskriminerende” principper, anmodede Energient.dk dengang Energitilsynet om lov til at ændre tariferingen af elkunder med nettoafregnet produktion.

Men efterfølgende er der påpeget en problemstilling vedr. forskel på elmålere, der skal afklares, inden sagen kan komme videre.

Derfor er en ventet afgørelse sat på stand by, indtil myndighederne har behandlet problematikken omkring forskel på de elmålere, der er opsat hos de berørte elforbrugere.

Det oplyser Energinet.dk på sin hjemmeside.

De seneste år har en stor del af elkunderne og derved mange solcelleejere fået sat nye elmålere op. Der er sat to forskellige typer af elmålere op. Begge opfylder de tekniske krav, men hvis Energinet.dk’s forslag om ny tarifering godkendes, vil afregningen blive forskellig, afhængig af hvilken elmåler solcelleejeren har hængende på væggen.

Nye tarifregler vil derfor betyde uens vilkår for solcelleejerne. Der er derfor brug en afklaring med de relevante myndigheder, inden forslaget om ny tarifering af elkunder med nettoafregnet produktion eventuelt kan behandles af Energitilsynet.

Energistyrelsen ser nu nærmere på problemet sammen med Energinet.dk, Dansk Energi og Energitilsynet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079