23948sdkhjf

940 forbrugere skifter gassen ud med fjernvarme

SK Forsyning er nu et skridt nærmere nyt halmanlæg og CO2-neutral varmeproduktion.

Beslutningen om at opføre et 11 MW halmanlæg er truffet for lang tid siden. Projektet med kedel er godkendt. Lokalplanen for Energipark Korsør, der skal rumme SK Forsynings nye halmanlæg, er sendt i høring. Det betyder at politikerne til april skal godkende planen. 

Det nye halmanlæg skal levere varme til bydelen Halskov i Korsør, et område der hidtil har kørt på naturgas.

Og nu har 940 forbrugere i tre afdelinger i boligselskabet Bolig Korsør givet halmanlægget en hjælpende hånd med på vejen, ved at nikke ja til fjernvarme i stedet for naturgas.

- Kommunen havde i deres godkendelse af projektforslaget en forventning om at vi havde 40 procent tilslutning fra forbrugerne til at udskifte naturgassen med fjernvarme, inden vi realiserede projektet. Med de 940 boliger, da opfylder vi kravet om de fyrre procent, fortæller Energichef Carsten Lunde hos SK Forsyning.

Det betyder, at SK Forsyning er endnu tættere på en realisering af halmanlægget, og en CO2-neutral varmeproduktion.

CO2-neutral før tid
SK Forsyning har over de senere år haft stor succes med gaskonvertering, fortæller Carsten Lunde.

- Vi har udvidet forsyningen med 30 procent, hvor vi har konverteret 52.000 MWh fra gas til fjernvarme, der er produceret på halm og flis og ganske lidt på gas i spidslast, fortæller Carsten Lunde.

Det betyder at SK Forsynings varmeproduktion næsten er CO2-neutral. Den sidste bid ventes man at nå med halmværket.

- I vores egen strategi har vi sagt, at vi vil have CO2-neutral varmeforsyning i 2020. Det når vi i fyringssæsonen 2018, fortæller Carsten Lunde.

SK Forsyning ventes at tage første spadestik til det nye halmværk i september 2017 og idriftsætte anlægget i efteråret 2018.

Der investeres rundt regnet 110 mio. kr. i anlægget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109