23948sdkhjf

Nature Energys biogas får Svanemærket

I april sidste år kunne energikoncernen Nature Energys biogasanlæg i Allested-Vejle på Midtfyn sende sin første biogas på gasnettet.

Nu er det fynske anlæg også leveringsdygtigt i Danmarks første svanemærkede biogas.

- Vi er meget stolte af at få Svanemærket på vores biogas. De fleste kender mærket, og mange køber ind efter det. Som den førende producent af biogas herhjemme har Nature Energy en naturlig opgave i hele tiden at sætte høje standarder for dansk biogas – Svanemærket er et af tiltagene – og med mærkningen kan vi samtidig få lov at flage for, at vi ikke blot producerer grøn energi, men også gør os stor umage i måden, vi gør det på, sagde Nature Energys adm. direktør, Ole Hvelplund ved overrækkelsen af Svanemærket hos Miljømærkning Danmark i sidste uge.

I første omgang dedikeres Nature Energys svanemærkede gas til transportområdet, og fra april vil al biogas, der tankes fra selskabets gastankanlæg i Odense, Fredericia, Vejle eller Silkeborg således være svanemærket.

For at imødekomme efterspørgslen arbejder Nature Energy på også at få svanemærket gassen fra biogasanlægget i Holsted. Dermed vil Nature Energy kunne sende 24 mio. kubikmeter miljømærket biogas på gasnettet hvert år.

Svanemærket garanterer, at biogassen på anlægget i Allested-Vejle produceres med hensyntagen til miljø og klima og overholder de krav, der er til bearbejdning, transport og oprindelse af råvarerne brugt i anlægget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11