23948sdkhjf

B&W Energy er gået konkurs

Den danske kedelproducent Burmeister & Wain Energy er i store økonomiske problemer, og efter en 14 dages rekonstruktion er Lyngby-virksomheden nu under konkursbehandling. De godt 135 medarbejderne er ikke sendt hjem.

- Konkursen skyldes en flerhed af problemstillinger. Faldende ordretilgang, et stærkt underskudsgivende projekt i Aarhus, og den omstændighed, at man ikke har fået likviditet retur fra sit moderselskab, siger kurator Lars Skanvig, advokat og partner hos Plesner.

I 2015-regnskabet, som er det nyeste fra BWE, kan man læse, at virksomheden har lånt 180 millioner ud til moderselskabet S.T.F. Salvatore Trifone e Figli S.p.A.

Stor interesse for virksomheden
Kuratoren, som tidligere i forløbet stod i spidsen for rekonstruktionen, har været i dialog med flere mulige købere, og det er man også fortsat.

- Vi prøver at sælge virksomheden med flest mulige medarbejdere. Der har været rigtig stor interesse, men det er en kompleks virksomhed, som har aktiviteter mange steder i verden. Derfor kræver det undersøgelser at købe en virksomhed som denne, uddyber kuratoren.

Kedelproducenten arbejder i øjeblikket på stort projekt i Aarhus, tre store kedelleveringer til kraftværker i England, fem mindre i Spanien og et enkelt i Indien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093