23948sdkhjf

Københavnere synes godt om vindmøller

En rundspørge viser at hele 85 procent bakker op om byggeriet af nye møller i Øresund.

Københavns Kommune og Hofors ønske om at opføre vindmøller flere steder i kommunen og i Øresund ved København får solid opbakning fra byens indbyggere.

I en undersøgelse udarbejdet af Epinion for Hofor blandt 1.197 københavnere i alle aldre bakker hele 85 procent op om, at der bliver bygget nye vindmøller i Øresund, og 71 procent ser gerne, at der kommer flere nye vindmøller på land i de ydre havneområder, for eksempel ved Lynetten. 

- Vi havde naturligvis håbet på et positivt resultat, men det er helt overvældende, at så mange københavnere går ind for at udbygge den vedvarende energi. Det tegner godt for kommunens ambition. Har vi borgernes opbakning til at rejse vindmøller, ja så går det nu engang meget lettere, siger Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester.

Vindmøller som grønt vartegn
Når det kommer til de efterhånden mange eksisterende vindmøller i eller omkring København, er borgerne positive.

70 procent synes godt om de store vindmøller på Prøvestenen på Amager, og 76 procent kan godt lide havmøllerne på Middelgrunden i Øresund meget tæt på byen. 83 procent af de adspurgte finder, at de mange vindmøller er et grønt vartegn, der viser, at København er en grøn hovedstad.

-  Det kræver meget strøm at drive en moderne storby som København. Jeg er lykkelig for, at københavnerne støtter så massivt op om fremtidens rene og vedvarende energi. Københavnerne lever i dag side om side med både store kraftværker og høje vindmøller, så de ved, hvad de taler om, når de siger, at de gerne vil have flere møller i byen, siger adm. direktør i Hofor Lars Therkildsen.

Lyd og udseende betyder mindre
I den offentlige debat handler diskussionen om vindmøller ofte om borgernes bekymring for støj- og visuelle gener ved møllerne. Men borgermålingen viser, at det kun er 12 procent af københavnerne, der mener, at vindmøllerne støjer. Ligeledes mener kun 14 procent, at møllerne skæmmer Københavns skyline. 

- Det er selvfølgelig godt, at borgerne mener, at hverken lyden fra vindmøller eller deres udseende skal stå i vejen for opførelsen af dem. Men det er samtidig vigtigt at påpege, at møllerne ikke bliver stillet op, før vi er helt sikre på, at alle krav og miljøhensyn er overholdt, siger Lars Therkildsen.

 Det viser målingen:

  • 87 procent af københavnerne synes ”godt” eller ”meget godt” om målsætningen om at København bliver CO2 neutral hovedstad.
  • 83 procent mener, at vindmøllerne i og ved København viser, at København er
    en grøn hovedstad.
  • 70 procent synes godt om vindmøllerne på Prøvestenen, Amager.
  • 71 procent er positive overfor muligheden for, at der bygges nye vindmøller i
    Københavns ydre havneområder.
  • 76 procent synes godt om havvindmøllerne ved Middelgrunden ud for København.
  • Mere end 80 procent synes, der skal bygges flere havvindmøller længere ude i Øresund og syd for Amager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191