23948sdkhjf

Forsyningsselskaber får 20.000 nye målere

NK-Forsyning og Faxe Forsyning har efter en fælles udbudsrunde investeret i ca. 20.000 intelligente vandmålere og et fjernaflæsningssystem fra Kamstrup.

- Intelligent måling er fremtiden. Der er stor bevågenhed omkring, hvad vandressourcer bruges til, og der er jo ingen grund til at bruge mere end højst nødvendigt – derfor er intelligent måling det vigtige næste skridt, som hjælper os til at overvåge vandforbruget bedre, siger Henrik Ellermann, adm. direktør i Faxe Forsyning.

Imens NK-Forsyning opstarter udskiftningen af deres målere her i starten af 2017, er installationen i fuld sving hos Faxe Forsyning, som selv står for at installere sine målere. Her har man også foretaget de første aflæsninger.

- For os var det vigtigt med en hurtig levering, så vi kunne komme i gang med udskiftningen. Det er gået rigtig godt, og vi har allerede udskiftet 2.000 af vores målere siden september – så vi kommer ud over stepperne, fortæller Henrik Ellermann.

Stadig større efterspørgsel
Intelligent måling har vist sig at dække et stort behov hos vandværker verden over.

Tilbage i juni 2016 modtog Kamstrup en rekordordre på 193.000 vandmålere til det belgiske forsyningsselskab Water-Link. Ligesom man i den senere tid har modtaget ordrer på 17.000 målere til Herning Vand, 14.000 målere til fem kommuner i Norge og 19.000 målere til Roswell, New Mexico i USA.

Denne stigende efterspørgsel fra hele verden får Kamstrup til fremover at se et stort vækstpotentiale i deres vandforretning.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094