23948sdkhjf

Udvidelse af Fangel Bioenergi møder kritik

Direktør afviser kritikken.

I dag skal By- og Kulturudvalget tage første skridt hen mod det der kan blive en udvidelse af det Bigadan-ejede Fangel Bioenergi.

Det skriver Fyens.dk.

Men udvidelsen fra 132.000 tons biomasse til 250.000 ton møder kritik fra naboerne.

- Støj, flere lastbiler og lugtgener er et par af kritikpunkterne.

Det er især de mange lastbiler, der dagligt kører til og fra anlægget, der kritiseres – især fordi de kører forbi den lokale skole.

Naboer og Bigadan har derfor lavet et oplæg til en ny vej, der går fra anlægget på Østermarksvej til Kratholmkvarteret, der er industrikvarteret i Skt. Klemens. Og det er den løsning, der nu er på vej gennem det politiske system - sammen med udvidelsen. 

Nabo Ina Minck mener dog ikke, at en ny vej løser noget, hvis man samtidig udvider anlæggets kapacitet fra de 132.000 til 250.000 tons biomasse. Hun mener, at Bigadan forsøger at snige sig til udvidelsen og indkalder nu til borgermøde.

Den kritik afviser adm. direktør hos Bigadan Karsten Buchhave helt . 

- Ud over det med lastbiltransporterne, så overholder vi med en pæn margin de rammevilkår, vi er pålagt. Og det er noget, vi går op i, for vi ønsker et godt naboskab. Med den nye adgangsvej, vi i øvrigt selv betaler for, sikrer vi, at lastbilerne får en bedre adgangsvej, som ikke er til gene for naboerne, siger han.

Siger politikerne ja til at igangsætte udarbejdelse af et forslag til kommuneplantillæg, lokalplan, VVM-redegørelse samt forslag til miljøgodkendelse af udvidelse af biogasanlægget, så skal sagen også forbi byrådet, inden en foroffentlighedsfase på fire uger kan gå i gang.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11