23948sdkhjf

Ewii kærer kendelse i navnestrid

- Det er en daglig krænkelse af vores navn, siger adm. direktør hos Ewii.

Mandag afsagde Sø- og Handelsretten kendelse i navnestriden mellem de to energiselskaber Ewii og Eniig.

Retten har dermed talt og Eniig kan beholde sit navn.

Det var to ud af tre dommere enige om. To af dommerne anerkender, at de to navne lydmæssigt ligner hinanden, men at de begrebsmæssigt ligger langt fra hinanden. Den tredje dommer gav Ewii medhold i, at de to navne både lyd-, syns- og begrebsmæssigt kan forveksles.

Og det er netop derfor, at Ewii nu kærer kendelsen og sender nu sagen videre til Landsretten.

-  Det er en daglig krænkelse af vores navn. Og så hæfter vi os ved, at der ikke er en klar afgørelse. Det er meget usædvanligt for Sø- og Handelsretten. Begge dele ligger til grund for, at vi kærer sagen til Landsretten, siger Knud Steen Larsen, adm. direktør hos Ewii til Energy Supply.

Forveksling på forveksling
For Knud Steen Larsen er det ikke så meget det begrebsmæssige aspekt, der spiller en rolle. Han er fuldstændig klar over, at forbrugerne ikke går op i om navnet betyder det ene eller det andet. For ham er det den forveksling, der foregår på daglig basis, der har betydning.

- Vi har virkelig problemer med det, navneforvekslingen. Vi får returpost, som er sendt til Eniigs adresse. Vi bruger timer i vores call-center på at tale med kunder, der tror de har ringet til Eniig. Pressen kan ikke finde ud af det. Samarbejdspartnere og kunder kan ikke finde ud af det. Og nogen tror, det er det samme firma, forklarer Knud Steen Larsen, der kunne blive ved med at hive eksempler frem.

-  Det er uden betydning, hvad navnet betyder. Det er jo ikke det, kunderne forveksler. Det er for øje og for øre, det er væsentligt, understreger han.

At få ret
Når Ewii kærer kendelsen, så er det fordi, man håber at få retten på sin side.

- Vi forventer at sagen bliver behandlet grundigt og rigtigt. Velvidende at det ikke er sikkert, det sker. Selvom vi mener vi har ret, så gælder det om at få ret, siger Knud Steen Larsen og understreger:

- Forvekslingen går dagligt ud over vores forretning. 

Om Ewii

EWII udtales som det danske ’evig’.

Evig og EWII signalerer, at det er noget, der varer ved, noget der holder og skaber langsigtet værdi – for miljøet, for udvikling og for en bæredygtig fremtid. EWII giver dermed associationer til det bæredygtige, det ansvarlige, det solide og ikke mindst det troværdige.

De to prikker over i’erne udgør uendelighedstegnet ∞, som symbol på at koncernen er for evigt bestående. EWII bygger på koncernens fundament; Energy World Inspired by Innovation.

Trefor-koncernen har haft retten til navnet Ewii siden 2010.

Kilde: Ewii

 

Om Eniig

Eniig-navnet udspringer af den andelstanke, som HEF og EnergiMidt er bygget på. I fællesskab kan man udrette mere og løfte opgaver, som det ikke er muligt at gøre individuelt.

Eniig-navnet er et navn, der rammer ned midt i virksomhedens DNA både ejermæssigt, forretningsmæssigt og i forhold til den virksomhedskultur, som selskabet bygger på. De to i’er i midten af logo'et står for fællesskab, samarbejde og dialog mellem to ligeværdige parter.

Eniig fik navnet efter en fusion mellem HEF og EnergiMidt i august 2016.

Kilde: Eniig

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094